Derde Podcast over bouw van de nieuwe E120

Chris Vlaanderen, journalist van Landbouwmechanisatie, maakt een informatieve Podcast serie over de bouw van onze nieuwe tractor, de E120. In 5 afleveringen zal hij elke drie weken een interessant aspect belichten.

In deze derde aflevering van ‘In productie’ vertelt Paul van Ham, hét brein achter de nieuwe MultiToolTrac, dat een gesprek met twee loonwerkers hem aan het denken heeft gezet. De trekkerfabrikant uit Arnhem overweegt nu ook een volledig elektrische versie aan te bieden. In de derde aflevering vertelt Van Ham alle details hierover. Verder hoor je een gesprek met Vincent Schut. Vincent loopt stage bij MTT Tractors en ontwerpt de nabehandelingstechniek van de motor. Motorfabrikant FPT moet het ontwerp goedkeuren, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Deze Podcast is te zien op: Landbouwmechanisatie, Soundcloud en Spotify.

In de tweede aflevering van ‘In productie’ vertelt Paul van Ham, directeur van MTT Tractors, bij welke akkerbouwers het idee van de nieuwe MultiToolTrac vandaan komt. Martijn Haalboom, mechanical engineer, legt uit hoe hij een lijst met wensen en eisen omzette in honderden 3D-tekeningen. Deze Podcast is te zien op: Landbouwmechanisatie, Soundcloud en Spotify.

In de eerste aflevering gaat Paul van Ham in op alle vragen van Landbouwmechanisatie over de oorsprong van MultiToolTrac en de ontwikkelingen tot het nieuwe model, de E120. Met een klein team van jonge enthousiaste engineers wordt deze machine in Arnhem ontwikkeld en gebouwd. Deze Podcast is te zien op: Landbouwmechanisatie, Soundcloud en Spotify.

Een nieuwe tractor bouw je niet zomaar. En zeker niet als er een aantal interessante innovaties in verwerkt zijn. Paul van Ham is 7 jaar geleden met MultiToolTrac begonnen. MultiToolTrac is de eerste elektrische tractor in de wereld. De MultiToolTrac is speciaal ontwikkeld voor boeren die streven naar een duurzaam hoge kwaliteit van bodem en product.

Last van Bodemverdichting?

Tractoren, werktuigen en oogstmachines zijn de belangrijkste oorzaak van de verdichting van landbouwgrond. Bodemverdichting is een mondiaal probleem dat moeilijk is te voorkomen. Machines zijn nodig en de druk om efficiënt te produceren is groot. Lange tijd leken grotere machines met grotere capaciteit de toekomst. De laatste jaren lijkt er een kentering op te treden. Boeren vragen zich openlijk af waarom ze die zware machines nog zouden moeten gebruiken als de schadelijke effecten op de bodem en op de opbrengst zo duidelijk zijn. Controlled Traffic Farming is een hele goede methode om grote machines te combineren met weinig bodemverdichting. Met een nauwkeurige GPS en vaste rijpaden kun je banden en planten allebei geven wat ze nodig hebben: losse grond voor levendige plantengroei en vaste grond voor trekkracht en draagvermogen.

Spoorbreedte van 2.25 tot 3.20 meter?

De nieuwe E120 is speciaal gebouwd voor akkerbouwers die willen werken met CTF op 3.20 meter. Maar ook in andere teelten is de sterke tractor met zijn uitgebreide mogelijkheden erg handig in het gebruik. Want bijna alle gewassen kunnen uitstekend geteeld worden op een rijenafstand van 2.25 of 3.00 meter. Dat geeft een grotere capaciteit, betere aansluiting bij werktuigen en stabielere machines. Het grote voordeel van brede sporen is natuurlijk het maximaliseren van de kostbare grond. Met vaste rijpaden op 3.20 meter blijft maar liefst 88% van de grond onbereden en dus maximaal actief voor de planten. Dat is een geweldig uitgangspunt voor hoge opbrengsten.